Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dat weten we bij Buvac maar al te goed want dat is nou precies waarvoor wij zo graag de juiste materialen leveren; verspanen. Of je nou freest, tapt, draait, boort, zaagt, slijpt of hakt, je bent bezig met wegnemen van materiaaldelen waardoor spaanders ontstaan. Een intensief en vaak nauwkeurige klus die om professioneel gereedschap vraagt. Vanuit ons magazijn levert Buvac al jaren alles wat nodig is om het gewenste resultaat te behalen: van boren, frezen en zagen tot machinetappen en handontbraamgereedschap. En omdat we liever niets aan het toeval overlaten, testen we het ook vaak in onze eigen werkplaats. Zo weten we altijd precies wat wij beloven en verkopen.

Boren

Voor het boren in of door metaal, hout, beton of andere materialen heeft Buvac een ruim assortiment aan boren in allerlei soorten en maten. Van centreerboren tot spiraalboren, in diverse diktes en lengtes is het op voorraad.

Draadsnijden en tappen

Voor het maken van een schroefdraad in blinde of doorlopende gaten maak je gebruik van een draadtap of kortweg ‘tap’. In onze webshop tref je allerlei soorten hand- en machinetappen, snijplaten en snijmoeren die de klus kunnen klaren.

Frezen

Vooral in de metaal- en houtverwerkende industrie wordt gebruik gemaakt van deze verspanende bewerking. En omdat er zoveel vormen en materialen zijn, zijn er ook ontzettend veel soorten frezen: van ruwfrezen tot profielfrezen tot twee- en driesnijders en asgatfrezen. Bekijk ons gehele assortiment hier.

Verzinken en ontbramen

Natuurlijk wil je zo min mogelijk oneffenheden op je oppervlak. Niet alleen bramen moeten uit het zicht, ook schroeven werken we liever weg. Dat kan door ze te verzinken. Natuurlijk hebben we daar bij Buvac de juiste gereedschappen voor. Bekijk hier onze verzinkfrezen, boren en  handontbramers.

Ruimen

Als geboorde gaten om een heel nauwkeurige afwerking of afmeting vragen dan is het gebruik van een ruimer noodzakelijk. Om het boorgat toch op maat te krijgen, kan het worden geruimd met een hand- of machineruimer. Bekijk hier ons gehele assortiment.

Zagen en ponsen

Deze verspanende bewerkingen komen in vele vormen voor. Natuurlijk in de houtbewerking maar bijvoorbeeld ook om een mooi rond gat te maken in een metalen oppervlak met een gatzaag of gatenpons. Nog veel meer over ‘zagen’ leest u hier

Draaien en overige

Het verspanen van metaal op een werkbank vraagt natuurlijk om heel andere gereedschappen. Van langsdraaien tot dwarsdraaien, inwendig en uitwendig draaien, Buvac heeft de juiste beitels en andere benodigdheden als draadsnijwisselplaten en kartelrolhouders in huis.

Spannen

Om het beste resultaat te halen is een goede en stabiele opspanning natuurlijk essentieel. Buvac heeft daarvoor een ruim assortiment opspangereedschap van Van Ommen, Bison, Phantom en Torax.