Spiegelglad metaal. Met zo’n mooie glans erop. Dat is toch prachtig? Bij Buvac vinden wij dat ook en daarom hebben we alles in huis om je te helpen dat blinkende eindresultaat te halen. Het begint natuurlijk met de mededeling dat polijsten vooral heel veel geduld en vakmanschap vraagt. Daarna wijzen we je graag op het gebruik van de juiste materialen en gereedschappen. Bij Buvac ben je aan het juiste adres. Van schuurpapier met een grove korrel tot de beste polijstpasta’s en borstels; we leveren het!

Velcro (klittenband) schuurpapier

Voor de lak-, hout- steen en metaalbewerking heeft Buvac een breed assortiment klittenband schuurpapier dat wij uit voorraad leveren in talloze kwaliteiten en afmetingen. Let vooral op onze paradepaardjes: de 3S en 4S schijven voor RVS, zij zijn een begrip in de markt!

Vlies- en flapwheels

Het slijpen of schuren van holle, bolle en complexe vormen is met deze flapwheels (ook wel slijpwiel) echt een stuk makkelijker en sneller geworden. Flapwheels zijn beschikbaar met een asgat maar ook op een stift zodat je ook op moeilijk bereikbare plaatsen uitstekend je werk kunt doen!

Vliesmateriaal

Het geschuurde oppervlak moet natuurlijk wel optimaal worden afgewerkt! Van onze speciale vliesrondjes (met een speciale steunpad met hoge centreernok) tot aan lasnaad-afwerkingschijven, vlieswielen en vliesbanden: Buvac heeft alles in huis voor het verwijderen van krasjes en blauwe aanslag en het afbramen en fijn slijpen van RVS en edelmetalen.

Polijstborstels / Lappenschijven

Voor het behalen van het optimale resultaat gebruik je je schuurmaterialen. Om af te ronden met polijstmaterialen van katoen, sisal, vilt en flanel en uiteraard polijstpasta’s voor die prachtige finishing touch!

Polijstpasta

Om RVS, staal of aluminium zo mooi glanzend te krijgen en te houden, heb je een goede pasta nodig. In onze webshop vind je zowel voor- als napolijstpasta’s die voor diverse materialen geschikt zijn. De hoogglanspasta’s van Marpol mogen daarin uiteraard niet ontbreken.

Polijstvet

Door het gebruik van polijstvet bij het afwerken van RVS, aluminium en non-ferro materialen, wordt de schijf minder agressief en dus makkelijker controleerbaar voor de slijper. De ruimte tussen de korrels wordt namelijk kleiner en de korrel kan minder diep in het metaal dringen. Dat betekent iets langer maar wel fraaier polijsten!